logo durea

Durea damesschoenen

Durea is een produkt van de Brabantse schoenfabriek Van Drunen (opgericht 1913). (Ook de herenschoenen van het merk Gijs komen daarvandaan). Er is keuze uit een grote variatie in modellen en kleuren, in de wijdtematen E, G, H en K. Exclusief voor Durea is de GO-zool die door zijn ontwerp zorgt voor een goede afwikkeling van de voet, en daardoor meer stabiliteit en minder vermoeidheid.

logo finncomfort groen 300px


Sinds 1986 brengt de Duitse Waldi Schoenfabriek onder de naam FinnComfort een collectie dames- en herenschoenen op de markt met een verwisselbaar voetbed.

Het schoenenmerk FinnComfort is in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontwikkeld op basis van medische inzichten en wordt nog steeds geheel in Duitsland geproduceerd. Het merk richt zich met name op consumenten, die comfortabel en gezond willen lopen. Alle dames- en herenschoenen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een verwisselbaar, kurken voetbed, zodat ook de eigen steunzool in de schoenen kan. Voor vrijwel elke voet zijn er unieke leesten, die de voeten optimale steun en de tenen volop bewegingsvrijheid bieden.

Van Finn Comfort hebben wij een grote collectie dameschoenen in de wijdtematen F-K, met een grote variatie aan modellen, in een moderne casual stijl.

ganter alles loopt beter

De Duitse schoenfabriek Ganter dateert van 1922.

Hun motto is al jaren "natuurlijk lopen". Dit komt vooral tot uiting in de "AKTIV"-zool (sinds 1977). Deze zool volgt het profiel van de voet zoals die zich laat zien in een voetafdruk in zacht zand. Het geeft een gevoel alsof je zonder schoen op een natuurlijke ondergrond loopt.

Relatief  nieuw is het 4-punt-voetbed, dat de tenen vrij laat bewegen en de voetboog en de rug stabiliseert. Omdat de houding van het hele lichaam verbetert, is er minder kans op rugklachten of pijn in de kniën.

De damesmodellen van Ganter leveren wij in de wijdten middelbreed-extra breed.

schneider logo

Tijdloze elegantie

De Zwitserse schoenfabriek Schneider heeft zich toegelegd op schoenen voor slanke voeten.

Veel aandacht is besteed aan de pasvorm en de aansluiting aan de hiel.

De speciaal ontwikkelde leesten voorkomen slippen of schuiven in te grote schoenen. 

Schneider selecteert voor zijn modellen soepel, flexibel kalfsleer dat zich als een tweede huid om de voet vormt.

Schneider heeft een brede collectie modellen in vele kleurcombinaties.

De stijl varieert van gekleed tot vlotte comfortschoen voor elke dag.

Van Schneider leveren wij de extra-smalle en smalle leesten.

solidus logo

Solidus is een Duitse pasvorm fabrikant die al meer dan 100 jaar comfortabele schoenen maakt. Met modieuze trendkleuren en leestvormen zijn de schoenen steeds 'jonger' gaan ogen.

Daarbij is duurzaamheid een faktor van belang.

Voor de produktie gebruikt men natuurlijke, duurzame materialen, die meerdere seizoenen meegaan. 

De schoenen zijn van volledig Europese makelij.

Solidus schoenen worden geleverd in halve maten, waardoor ze nog beter bij uw voet passen.

Alle Solidus comfortschoenen hebben een uitneembaar voetbed, dat verwisseld kan worden met uw eigen orthopedische inlegzolen.

Van Solidus leveren wij damesschoenen in de wijdten smal-breed. Onder de naam Solicare brengt Solidus een collectie voor de extreem brede voet. Deze modellen zijn ook zeer geschikt voor de diabetische en de reumatische voet. Na het opmeten van de voeten bestellen wij - indien niet voorradig -  het gewenste paar uit de voorraad van de fabriek.

 verhulst logo

 

 

 

 

Comfort en kwaliteit van binnen en van buiten

 Verhulst is al sinds de jaren ’30 van de 20e eeuw leidend in comfortabele en modieuze damesschoenen. 

De uitstekende pasvorm en de ambachtelijke kwaliteit waarmee het leer
wordt bewerkt, resulteren in een optimale combinatie van modieuze stijl en comfort. 
Verhulst schoenen zijn er in casual en in een meer klassieke stijl.

Van Verhulst hebben wij diverse modellen in de wijdte  H en K.

Xsensible logo sw

Xsensible is een merk van de schoenfabriek Nimco, waarvan de historische wortels teruggaan tot 1904 (Nijmegen).

Door de ontwikkeling van de stretch-leer technologie (Xsensible Inside) en de looptechniek van de zool,  is de Xsensible Stretchwalker een internationaal succes geworden. De produktie vindt plaats in een moderne fabriek in Portugal.

De stretchwalker is gebaseerd op een traditionele houten Japanse sandaal met een uniek balanspunt in het midden van de zool. Deze constructie verzekert een optimale balans en een natuurlijke, gezonde lichaamshouding.

Het zogenaamde stretch-leer is opgebouwd uit lagen die allemaal unieke eigenschappen hebben. Hierdoor kan de schoen tot 70% in de breedte en tot 30% in de lengte uitrekken. Dit schept extra bewegingsruimte en voorkomt knellen; om die reden zijn deze schoenen ook zeer geschikt voor mensen met gevoelige voeten.

Het stretchleer is zeer sterk en neemt altijd weer haar oorspronkelijke vorm aan. Bovendien ademt het en zorgt het voor een aangename temperatuur in de schoen.

De collectie heeft een pasbereik van de Wijdtes E t/m  K.