meindl

 

 

Meindl schoenen worden als 300 jaar gemaakt in de zuid-Duitse Chiemgau, een omgeving met veel gebergte, waar de behoefte aan berg- en trekkingschoenen voor de hand ligt.

Meindl schoenen zijn er voor zowel gelegenheidswandelaars als doorgewinterde bergwandelaars- en beklimmers.

Onze Meindl collectie omvat de wijdten F-K.

Meindl heeft een handige indeling gemaakt om de keuze van een wandelschoen eenvoudiger te maken.

Wij gebruiken deze categoriën ook voor wandelschoenen van andere merken.

Een aantal Meindl modellen (Tessin, Aranno,Linosa) is verkrijgbaar in een ecologisch verantwoorde uitvoering, het zgn identity-leer dat afkomstig is van koeien waarvan de leefwijze is geoptimaliseerd en met een certificaat wordt bevestigd.

De meeste wandelschoenen zijn voorzien van waterdicht en ademend Goretex..

categorie A

 Categorie A vertegenwoordigt de (lage) wandelschoenen voor dagelijks gebruik en niet te lange wandelingen over goed begaanbaar terrein (bospaden enz.) De nadruk ligt hier meer op comfort en modieuze stijl.

cat ab

Categorie A/B is geschikt voor beginners in de wandelsport. De zool is iets minder flexibel maar wel comfortabel.

cat b

Categorie B is geschikt voor lichte alpine trektochten over glooiend terrein (bergweiden e.d.). Een stevige schoen voor langere trektochten met een rugzak.

cat bc

Categorie BC is geschikt voor middelzware alpine trektochten over zwaarder terrein zoals steile klimpaden, eventueel met lichte klimijzers onder de zool.

 

 

MFS® Memory Foam System

Sinds 2003 gebruikt meindl een systeem van schuimvulling in de schacht van de schoen, die zich aanpast aan de voet.Tijdens het lopen neemt dit schuim door de warmte de vorm van de voet aan. Dit schuim heeft een geheugenfunctie  waardoor de schoen bij het afkoelen weer de oorspronkelijke vorm aanneemt. Hierdoor is het "inlopen"  van een schoen zodat die zich aan de voet aanpast niet meer nodig.

MFS® Vakuum System

Het hierboven genoemde systeem bleek geschikt voor toepassing op de hele schoen, dus niet alleen de schacht. Hierdoor is het comfort van de totale schoen verbeterd. Het schuim kan alleen toegepast worden dankzij de elastische voering, die naadloos is aangebracht.

Comfort Fit® – Wellness

Comfort fit staat voor een leest met een bredere voorvoet, grotere balomvang, sterkere nadruk op het afrollen van de voet. De hiel is relatief smal uitgevoerd (meer stevigheid) terwijl de tenen vrij kunnen bewegen.

Een aanvulling hierop is een nieuw zoolconcept: de Comfort Fit kurk-inlegzool. Door de speciale samenstelling van de kurk en het gebruik van meerdere lagen met verschillende eigenschappen, zit er minder bindmiddel in de kurk en kan daardoor het vocht gemakkelijker worden afgevoerd.

Voor comfort is flexibiliteit nodig, maar dat mag niet ten koste van de stevigheid gaan. Hiervoor heeft Meindl originele oplossingen bedacht.

Identity logo wit

 Meindl Identity leer: Garantie van biologisch, ecologisch en regionaal product

Het Identity-label geeft de klant een wereldwijde, ongeëvenaarde zekerheid over het leder dat in zijn schoen is verwerkt. Door het identificatienummer achterhaalt hij de hele individuele geschiedenis van zijn schoen. Zo krijgt de klant de garantie van een biologisch, ecologisch en regionaal product dat zo uniek is als een vingerafdruk. Kortom, een schoen met een eigen CV!

Transparante en traceerbare omgang van gebruikte materialen

Talrijke websites, blogs en klantonderzoeken wijzen uit dat consumenten vandaag de dag op zoek zijn naar een transparante en traceerbare omgang van de gebruikte materialen. De interesse van consumenten naar duidelijke antwoorden op vragen over de gebruikte materialen en waar ze vandaan komen, wordt dan ook steeds groter. Deze vragen konden tot dusver voor de consument vaak onvoldoende worden beantwoord. Meindl wilde deze vragen niet alleen beantwoorden, maar ook kunnen onderbouwen en garanderen.

Beste leder van ecologische runderen

De oplossing op de vraag van de consumenten was de oprichting van een regionaal samenwerkingsverband met partners en leveranciers voor volledige transparantie over de herkomst van het gebruikte leder. Voor Meindl waren vooral de ecologische aspecten en duurzaamheid bijzonder belangrijk. Het concept is ontstaan op de bergweide waar de runderen ecologisch verantwoord grazen en leven. Enkel het beste leder van deze ecologische runderen wordt gebruikt. Daar krijgen de biologische huiden ook hun Identity-nummer toegewezen. Dit nummer blijft behouden bij de verdere verwerking tot de uiteindelijke, afgewerkte schoen. Maar wat betekent duurzaamheid als de regionale gedachte zinloos wordt door lange transportwegen? Dankzij de goede geografische ligging van onze productieactiviteiten in de Chiemgau aan de grens van het Salzburger land, heeft Meindl in zijn onmiddellijke omgeving toegang tot alle afzonderlijke stappen die noodzakelijk zijn voor dit bijzondere leder. Of dit nu de alpenweiden zijn waar de runderen op grazen, de biologische slachthuizen in het Salzburger land of de leerlooierij Heinen, waarmee Meindl reeds decennia lang is verbonden en die het leder conform de strengste ecologische eisen looit (zonder gebruik van Chroom). Hoewel Meindl de schoen niet meer opnieuw kon uitvinden, heeft het met Identity- Leer toch een gat in de markt gevonden, namelijk de grote vraag naar ecologische en duurzame producten inlossen.

Meindl Identity en Oudman Schoenen

Oudman Schoenen voelt zich zeer aangesproken door dit maatschappelijk verantwoorde project van Meindl en ondersteunt het uiteraard door de producten in het assortiment op te nemen...